Vikend je iza nas. Za mene, konkretno, to je značilo da sam bio u prirodi. Često volim da se malo “odmetnem” u prirodu i da se poigram sa svojim čulima, osećajem za prostor i uopšte prepuštanju jednom drugačijem iskustvu.

Prenoćili smo na Brankovcu na prelepoj livadi pozicioniranoj na samom obodu šume. I tu su se javili prvi izazovi, a to su prepuštanje i uživanje u trenutku. I verujete, okolina (prijatelji, poznanici, kolege) su govorili da smo ludi što pored vikendice želimo da provedemo noć u potpunoj divljini. I onda se nađete ispod neba koje je protkano zvezdama koje vam svaka za sebe pričaju svoju priču i koje čine da se izgubite u trenutku.

MAŠTANJE – ključ za svaki uspeh. Opet ću naglasiti. Zaboravili smo da maštamo. Zaboravili smo da se prepustimo svim onim malim i velikim idejama koje nas motivišu i koje nam asistiraju da postignemo velike stvari.

Ustali smo, doručkovali i krenuli na našu rutu: Crveni Čot – Bešenovačko jezero (Jezero Beli kamen) – Mala Remeta – Crveni Čot. Volim da improvizujem i tako je bilo i ovaj put. Mapa je bila uz mene i krenuli smo put jezera. Put kroz šumu je bio veoma lep, šta više, kao ugodna šetnja kroz lepše uređen park dok nismo došli do dela gde prestaje staza. I to se naravno desilo u dolini. I onda izbor: Vratiti se gore (nekih 2km uspona) ili nastaviti dalje? I onda. Osećaj. Odluka. Da nastavimo dalje. Istražujemo. Išli smo dosta nepristupačnim delovima u mračnim delovima šume. Nakon nekih 30ak minuta hoda – tragovi puta i prve markacije Fruškogorskog maratona. Osećaj POBEDE.

IMPROVIZACIJA I HRABROST – Nema neuspeha, samo rezultat. Često u životu je potrebno da napravimo TAJ JEDAN KORAK. U nepoznato. Da improvizujemo i da verujemo da ćemo uspeti. Uspeh dolazi onima koji veruju. Koji se menjaju. Koji rade.

A dalje? Kupanje na jezeru je bilo sjajno i osvežavajuće. Povratak nazad lagana šetnja. I sve u svemu fantastično iskustvo spakovano u 2 dana prirode koja nam je svakodnevno na raspolaganju.

Sjajni rezultati nastaju kada se prepustimo i VERUJEMO SEBI. Uspeh zavisi od toga koliko smo spremni da maštamo i da radimo na tom uspehu. I to važi u svakom segmentu naših života.

Categories: Lifestyle

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *